Prioriteiten en maatregelen

Iedere dag overleggen directie, management en de verschillende teams kort om de status te bespreken van de werkzaamheden, de situatie binnen onze organisatie en de escalaties die er zijn bij klanten.

We hebben een centraal informatiepunt opgezet in Microsoft Teams waar we iedereen mee kunnen informeren. Uiteraard volgen we het beleid van de overheid op de voet en zijn we op de hoogte van de afspraken binnen de branches die we bedienen, voor alles geldt dat we de ingenomen standpunten van de overheid, specialisten en brancheorganisaties zullen respecteren. 

Arcus IT heeft 3 prioriteiten waar op dit moment de focus op ligt:

  1. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, mede in relatie tot hun “achterban”, huisgenoten / gezin / familie
    Arcus IT heeft een relatief jong personeelsbestand, veel medewerkers hebben thuis jonge gezinnen. Onze medewerkers zijn thuis nodig in deze moeilijke tijden, we doen er daarom alles aan om besmettingen onder personeel te voorkomen. Daarom zijn er afspraken gemaakt over desinfectie, onderlinge samenwerking en privé activiteiten. Medewerkers in de risicogroep werken zoveel vanuit huis en komen niet op klantlocaties. Iedere Field Engineer beschikt over eigen tools zoals toetsenborden en muizen, dit voorkomt aanraking van deze onderdelen van onze relaties. 

  2. De bedrijfscontinuïteit van Arcus IT
    De bedrijfscontinuïteit van Arcus IT is voor iedere betrokkene van belang. Voor medewerkers betreft het hun broodwinning, en voor onze relaties de continuiteit van hun onderneming / organisatie! Onze branche wordt nog niet direct getroffen, anders dan bij bijvoorbeeld organisatoren van grote evenementen, de reisbranche, etc. Maar voor een deel van onze business, dat bijvoorbeeld op klantlocaties wordt uitgevoerd, geldt dat het wel lastig is of nog zal worden om die werkzaamheden voort te zetten. Hier stellen wij ons creatief en flexibel voor op.  
    De schil met experts die zorgdragen voor continuiteit van de diensten werken preventief thuis en hebben instructies meegekregen over privé activiteiten. Uitwisseling van personeel tussen onze locaties is tot het minimale beperkt. 

  3. De bedrijfscontinuïteit van de klanten van Arcus IT 
    De bedrijfscontinuïteit van onze klanten is een zeer belangrijke prioriteit, zeker voor het belangrijke deel van onze klanten in de eerstelijnsgezondheidszorg, die centraal midden in deze crisis staat en een belangrijke rol in de beheersing ervan speelt. We laten onze klanten, en met name deze vitale beroepsgroepen niet in de steek met hun IT-systemen en zetten alles op alles om continuiteit te waarborgen.